2011. március 7., hétfő

Főzött krém

Úgy döntöttem, ezt is leírom külön, hogy tudjam linkelni és ne kelljen mindig külön leírnom.
Ez felhasználható a gőzkrémhez, aranykrémhez, sárgakrémhez.. mindenhez ami pudingporral és/vagy helyette liszttel készül.
Most nem írok anyaghányadot, csak a készítés menetét:
A tej/víz kétharmadát a cukorral (és vaníliarúddal) feltesszük forrni. A pudingport/lisztet simára keverjük a tojássárgákkal és a maradék folyadékkal. Mikor felforrt aminek fel kell forrni, jóól megkeverjük egy habverővel, és így öntjük hozzá a simára kevert pudingporos löttyöt, folyamatos keverés közben Még kb. főzzük egy percig, majd levesszük a tűzről.

Attól függően, hogy mi készül majd belőle, járunk el a továbbiakban. Ha sárgakrém, akkor az egész folyamat közben fel kellett, hogy verjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és most ebbe jó alaposan, gyorsan, de óvatosan bele kell forgatni a FORRÓ! főzött krémet.

Ha aranykrém készül, ami a főzött vajkrém jobbik fajta alapja, akkor a vaj 1/3-adát még forrón belekeverjük, a többit pedig kihabosítjuk, és a már kihűlt krémet keverjük hozzá. Ha csokis aranykrémet készítünk, a csokit apránként olvasszuk bele a még meleg pudingba.

A gőzkrém vízzel készül, tojások nélkül.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon jó a blogod. Próbálok találni egy jó alapvajkrém receptet, és az aranykrémet akarom most kipróbálni. Tudnál anyaghányadot megadni hozzá?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...